De 5 tips om het meest te halen uit je carrière!

Geschreven door Talent Connect

Hoe haal jij het meest uit je carrière? Wij hebben 5 tips voor je zodat jij een goede start kunt maken! 

1. Doe wat je leuk vindt en waar je talent ligt

Wat is je talent en waar word je blij van? Dat zijn vragen die jij jezelf vast wel eens stelt.

Het is belangrijk om je talent goed onder woorden te kunnen brengen. Je krijgt daardoor meer kans op het werk dat echt bij jou past. Als je werk niet als “werk” voelt, dan ben je goed bezig. Wanneer je intrinsiek gemotiveerd bent dan ga je met meer plezier naar je werk. Dit zorgt er dan weer voor dat het presteren makkelijker gaat.

Kortom een win- winsituatie! Wat staat er in jouw unieke talentprofiel?

2. Blijf jezelf ontwikkelen
Leren, leren en nog eens leren. Het is belangrijk om je skills up-to-date te houden, zelfs als je denkt dat je alles onder de knie hebt. Probeer altijd nieuwe manieren te vinden om beter te presteren. Zo wordt je werk niet alleen waardevoller, maar ook nog eens leuker!

3. Doelen stellen
“Een doel geeft je richting in het leven”

Doelen houden je op scherp en dit zorgt voor meer motivatie. Als je een duidelijk doel hebt dan kun je hier naartoe werken, een eindpunt. Je focus ligt op het doel en het geeft voldoening als je dit doel uiteindelijk behaald hebt.

Doelen zijn ook goed voor de persoonlijke ontwikkeling. Je blijft elke dag groeien en je daagt jezelf uit om groter te denken.

4. Neem initiatief
Zorg ervoor dat jij zo goed wordt in je werk dat mensen niet om je heen kunnen. Heb jij een leuk idee of zie je ergens verbeterpunten? Neem dan initiatief en bespreek het! Het wordt erg gewaardeerd als mensen zien dat je proactief meedenkt binnen het bedrijf.

Tip: Vind je het lastig om je plannen of ideeën tegen het hele team te vertellen? Zorg dan dat je je leidinggevende meeneemt in je verhaal!

5. Geloof in jezelf
Last but not least: geloof in jezelf!
In jezelf geloven is de belangrijkste vaardigheid die je kunt bezitten. Gun jezelf de tijd om te ontwikkelen en de beste versie van jezelf te worden. Dit kun je het beste doen door uit je comfort zone te stappen. Door uit je comfort zone te stappen leer je nieuwe competenties ontwikkelen en dit zorgt voor nieuwe kansen.

Denk positief over jezelf en voorkom negatieve zelfpraat. Niemand is zoals jij… En dát is jouw kracht!

Dit vind je misschien ook interessant…

Doelen stellen. Waarom en hoe?

Doelen stellen. Waarom en hoe?

Het jaar zit er weer bijna op! Op 1 januari beginnen veel mensen aan hun doelen voor het nieuwe jaar. Maar hoe stel je...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *